Onze Organisatie

Fabulae Hominum is een non-profit stichting die geen commercieel gebruik maakt van de (verzamelde) verhalen, hierdoor zijn wij volledig afhankelijk van vrijwilligers en donaties. De vrijwilligers hebben bij ons de vrijheid om op hun eigen manier een bijdrage te leveren aan ons gezamenlijk doel.

Wilt u een bijdrage leveren of heeft u andere vragen, dan bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen.

Ontmoet ons

Raadslid Archief [Voorzitter] – Jacob Teuwissen

Aangenaam, mijn naam is Jacob Teuwissen. Als oprichter en voorzitter van de stichting Fabulae Hominum ben ik tevens raadslid Archief. Als raadslid Archief ben ik verantwoordelijk voor het beheer, behoud en verspreiding van de verhalen die verzameld worden door de luisteraars van Fabulae. Als voorzitter streef ik naar een groeiende organisatie die bijdraagt aan het behoud en versterking van de menselijkheid in de maatschappij. Zelf ben ik betrokken binnen de organisatie op elk niveau en onderdeel, want in mijn ogen is elke taak net zo belangrijk en draagt bij aan ons gezamenlijk doel. Van luisteraar tot archiveerder, van promotor tot donateur.

Waarom Fabulae? Ik ben altijd opzoek geweest naar nieuwe verhalen. De ervaringen die ze je leren, de gevoelens en de waarde die het met zich meedraagt. Door de jaren vormde bij mij het besef hoe belangrijk het is om een menselijk verhaal te horen naast de feiten en cijfers waarmee we onze toekomst bouwen. Met deze gedachten werd het idee van Fabulae Hominum gevormd. Met behulp van deze organisatie hoop ik de menselijkheid een plek te geven in de toekomst en de ervaring van een ieder te behouden. ‘Ieder verhaal is het waard om gehoord te worden’ en daarom zal ik zorgen dat elk verhaal gehoord kan worden.

Het is horen, lezen en delen van de ervaringen op deze wereld is een onuitputbare bron van wijsheid waar ik met mijn nieuwsgierigheid elke dag weer met genot in duik. Fabulae Hominum geeft mij de kans om de wereld te zien door duizenden ogen.

Ik kijk ernaar uit om mij horizon te verbreden samen met onze luisteraars en de duizenden echte verhalen die we nog ervaren gaan. Kom ons helpen en deel de ervaring met ons.

Raadslid Luisteraars [Penningmeester] – Marieke Kooijmans

Hi! Mijn naam is Marieke Kooijmans, en ik ben bij Fabulae betrokken als raadslid Luisteraars. Als aanspreekpunt voor de luisteraars bouw ik mee aan hun groei en ontwikkeling binnen de organisatie. Zelf ga ik ook wel eens aan de slag als Luisteraar, wat inhoudt dat ik verhalen verzamel en vastleg voor het archief.

Waarom Fabulae? Mijn nieuwsgierigheid kent geen grenzen! En ik laat me dan ook enorm inspireren door verhalen van mensen uit een andere cultuur of belevingswereld, die me een nieuw perspectief bieden. Daarnaast is het een dankbare taak om echt actief te kunnen luisteren naar iemand. Wanneer heb jij dit voor het laatst gedaan?  Als Luisteraar mag je deze rol gewoon pakken!

Ik kijk ernaar uit om samen met onze luisteraars het verhalenarchief van Fabulae verder te laten groeien om steeds meer mensen te mogen inspireren met échte verhalen!

Raadslid Control & Support [Secretaris]  – Jan-Willem Schaap

Ik ben Jan-Willem Schaap, bij Fabulae betrokken als raadslid Control & Support. In de praktijk betekent dit dat ik voornamelijk op de achtergrond betrokken ben met onder andere het controleren van de formele kant van de stichting als secretaris en ondersteuning bij zaken als de website en het technische aspect van het verhalen archief.

In de vroege dagen van Fabulae heeft Jacob mij gevraagd om met hem mee te denken over een concept dat hij al een tijd aan het uitwerken was. Mijn input werd dermate gewaardeerd dat hij mij vroeg plaats in het bestuur te nemen.
Het doel van Fabulae om mensen meer met elkaar in persoonlijk contact te brengen vind ik mooi om aan mee te werken. Doordat mijn rol met name op de achtergrond is, kan ik dit goed combineren met mijn huidige dagelijkse bezigheden.

Het is leuk om vanuit deze overview positie te zien hoe Fabulae langzaam aan het groeien is en het enthousiasme daarin te zien van de andere (bestuurs)leden.