Verhalen_NL

Boodschappen met corona virus

Sinds enkele weken, al zelfs iets meer dan een maand volgens mij, heeft de Nederland het land in een zogeheten ‘intellectuele lockdown’ gezet. Hierdoor zijn er een gigantische hoeveelheid van regels en richtlijnen doorgevoerd om zo de besmetting en verspreiding van het corona virus te verminderingen.

Een van de regels die de meeste impact heeft op mij is de 1,5 meter afstand houden.  Dit merk ik het meeste wanneer ik boodschappen ging doen. Opeens moest ik met een karretje lopen terwijl ik maar voor drie dingen kwam. Het idee was natuurlijk dat door het karretje we gedwongen zijn om afstand houden, maar het creëerde voor mij vaker dat ik dichter bij mensen voor langere tijd vast stond. Want het was zo duidelijk dat de supermarkten niet ontworpen zijn op zoveel winkelwagentjes. Ik stond serieus in de file om bij de ham te komen. En zoveel mensen die de karretjes toch achterlieten omdat ze het wachten zat waren wat nog meer obstakels creëerde en daarmee frustratie voor o.a. mij.

Die dag was mijn vriendin ook mee en wij raakte elkaar gewoon kwijt omdat we niet samen konden blijven lopen wegens de hoeveelheid karretjes. En dat alles voor een kleine lunch. Ik was zo gestrest na de boodschappen dat mijn vriendin en ik hebben besloten om vanaf dat moment alleen nog maar de boodschappen te bestellen zodat we de supermarkt niet meer in hoeven.

Helaas vergeten we nog steeds wel iets dus ik moet soms als nog, maar een stuk minder. Tevens nu hebben de supermarkten en de mensen meer door hoe het boodschappen doen werkt in de huidige omstandigheden. Ik denk dat het ook helpt dat er een stuk minder mensen in de supermarkten rond loopt.

Maar misschien ga ik wel nooit meer terug naar niet bestellen, want ik vind dit toch wel extreem makkelijk en stressvrij.