Verhalen_NL

Trip naar Defqon 1 vanuit Salou

Op 3 Juni 2014 vertrok ik met het vliegtuig richting Salou om daar mijn vakantie te gaan vieren. Alles was perfect gepland zodat ik mijn familie daar een tijdje op kon zoeken en vervolgens nog op tijd terug zou zijn in Nederland voor het Defqon 1 festival.

Na 2 weken een lekkere chill vakantie te hebben gehad brak de week aan waarin Defqon 1 zou plaats vinden. De gezonde zenuwen begonnen al goed te werken en het was nog eventjes volhouden tot dat we eindelijk los konden gaan! De eerste keer een weekend, dus de verwachtingen waren hoog!

Op 17 Juni 2014 zou mijn vlucht richting Nederland vertrekken en zou ik dus ruim de tijd hebben om op mijn gemak de koffers uit te pakken en vervolgens opnieuw in te pakken voor Defqon 1! Helaas kreeg ik erg slecht nieuws te horen … er waren namelijk stakingen in Frankrijk bezig waardoor er enkele vluchten niet meer zouden gaan. Dit zouden wij binnen 24 uur horen.

Terwijl iedereen nog genoot van een dagje strand, zee en drankjes zat ik elke uur mijn mail te checken om te kijken of mijn vlucht misschien toch nog wel door zou gaan. In gedachte voelde ik de bui al hangen dat mijn vlucht wel één van de vluchten zou zijn die geannuleerd zouden worden maar voor nu bleef ik positief!

18 Juni 2014 en eindelijk een mail in mijn inbox van Ryanair met meer informatie over de staking en de vluchtend die hier door gehinderd werden. Helaas… mijn vlucht was geannuleerd! Ik ben toen meteen in actie gekomen en ben alle mogelijke manieren om op tijd in Nederland te komen nagelopen.

Allereerst dacht ik om de eerste volgende vlucht te pakken. Na meerdere keren gebeld te hebben bleek dat men mij geen garantie kon geven wanneer de eerste volgende vlucht zou gaan. Met in mijn achterhoofd dat het festival één dag later aan de einde van de dag al zou beginnen wist ik dat dit geen optie kon zijn voor mij!

Ik ben toen bij vrienden en kennissen op de camping langs gegaan met de hoop dat iemand een oplossing voor mij zou hebben. Één van deze mensen wist dat er dezelfde dag een bus zou vertrekken die mensen van het naastgelegen hotel op kwam halen. Ik ben meteen naar het hotel gegaan om te vragen of het mogelijk was om één plekje te reserveren in deze bus. Helaas ook hier weer slecht nieuws…. Men nam alleen mensen met deze bus mee die daadwerkelijk in het hotel verbleven hadden.

Aangezien ik het idee kreeg dat je als Nederlander toch beperkt was in de opties om een reis naar Nederland te krijgen ben ik vervolgens naar onze lokale Snackbar geweest. Wij kennen daar de eigenaar en wisten dat zijn vrouw Spaans was. Wellicht kon die iets voor mij betekenen?

Inmiddels had ik toch mij maar ingecheckt voor de eerst volgende vlucht want na meerdere teleurstellingen qua opties voor de terugreis moest je toch een keer iets. De vrouw van de Snackbar eigenaar heeft vervolgens naar meerdere mensen/bedrijven gebeld en liet ons weten dat er een “Euroline” dezelfde middag nog vertrok. Groot nadeel van deze bus was dat er ontzettend vaak gestopt moest worden om mensen te laten uitstappen. (In Spanje meerdere keren, in Frankrijk, in België en meerdere keren in Nederland) je raadt het al…. Ik had de eindehalte van de bus…

Gezien de korte tijd die ik had om te beslissen ging ik toch akkoord met deze “Euroline” bus en was de ticket dus geboekt. Ik heb vervolgens aan haar gevraagd of zij ook kon bellen om mijn vliegticket te annuleren aangezien ik daar nu ingecheckt stond. Na wel een uur aan de telefoon gehangen te hebben kreeg ik te horen dat mijn ticket niet geannuleerd kon worden en dat ik dus kon fluiten naar mijn geld.

Bovendien had ik nog eens de extra kosten van de busreis die ook al weer rond de € 200,- waren. Ook hier weer: Defqon 1 on my mind dus we doen het gewoon!

18 Juni +/- 14:00 De bus zou rond 14:00 vertrekken dus ik was ruim van te voren op tijd bij de opstapplaats. Om 14:15 was er nog steeds geen bus te bekennen, ik kreeg een naar gevoel dat ik misschien wel verkeerd stond of dat de bus toch wel al was langsgekomen.

Bij de “receptie” vroeg ik of de bus nog kwam of dat deze al vertrokken was. Zoals ik inmiddels gewend was wordt je daar niet echt klantvriendelijk geholpen dus ben ik hier niets wijzer geworden. Gelukkig kwam de bus rond 14:30 dan toch eindelijk aan en kon mijn reis beginnen.

De 1e bus zou mij naar Barcelona brengen waar een bus klaarstond die mij naar Nederland zou brengen. In de 1e bus was het bomvol en was er letterlijk nog maar één plekje over voor mij. Deze stoel was bezet gehouden door een oudere vrouw. Ik heb haar netjes gevraagd of ze haar tas kon verplaatsen zo dat ik daar kon zitten. Met een chagrijnige blik en een hoop gemompel wilde zij haar tas niet weghalen.

Aangezien dit de enige plek in de bus was, heb ik haar tas zelf verplaatst waarnaar zij woest werd en begon te schelden. Leuk…. Naast deze oude zeikerd moest ik nog zeker 2 uur zitten. Tijdens de reis nog enkele botsingen gehad maargoed… oordopjes in, hardstyle muziek op en verstand op nul! Het is het wachten waard.

De 2e bus waar ik in zat vanuit Barcelona was gelukkig een verademing vergeleken de bus hiervoor. Ik zat met veel gezellige mensen die wel in waren voor een praatje. Dus maakte de busreis van  +/-  22 uur ietsje aangenamer. De stoelen waarbij je met je knieën in je nek zat daarentegen waren een hel… Wat je allemaal over moet hebben om een paar dagen los te gaan op Defqon 1!

Inmiddels aangekomen in Frankrijk begon de ellende al weer. Iedereen moest de bus uit omdat de Douane de hele bus wilde doorzoeken. Alle koffers moesten uit de bus gehaald worden en niemand mocht de bus meer in totdat alles gecontroleerd was. Door dit douane bezoekje werd mijn vertraging zeker weer met 1,5 uur verlengd.

De reis verder naar Nederland verliep op het gebrek van zitcomfort redelijk soepel. Rond een uur of 3 op 19 Juni 2014 was in aangekomen in Amsterdam waar een auto met draaiende motor al klaarstond om te vertrekken richting Almere.

Om 4 uur was in dan eindelijk in Almere, geen tijd om rustig aan te doen! Koffer snel uitpakken, even een snelle douche en alle spullen die nodig waren bij elkaar zetten om mee te nemen naar de camping. Achteraf door alle haast de helft van alle spullen die ik nodig had vergeten maar we zeuren niet we hebben Defqon 1 2014 gehaald!

Alles was de moeite dubbel en dwars waard en ik heb totaal geen spijt dat ik het zo aangepakt heb om op tijd aanwezig te kunnen zijn maar…. Wat zou het ontzettend tof zijn van de Defqon 1 organisatie dat zij mij dit jaar een hoop luxe gunnen door mij en 3 vrienden te laten winnen!

Owja… had ik al vermeld dat ik anders niet eens had mee kunnen maken dat allebei mijn ouders voor de 1e keer aanwezig waren op defqon 1!